{}

Ziekenhuis Gelderse Vallei slaagt voor snelle toets

02 May 2024

Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt aan de transformatie naar een hybride ziekenhuis. Voor deze transformatie zijn financiële middelen nodig. Het plan dat het ziekenhuis maakte voor de eerste fase van deze transformatie is vanuit de zorgverzekeraars positief beoordeeld.

Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt aan de transformatie naar een hybride ziekenhuis. Dit sluit aan bij de visie van het ziekenhuis en bij het uitgangspunt van het integraal zorgakkoord (IZA): zelf als het kan, thuis als het kan, digitaal als het kan.

Voor deze transformatie zijn financiële middelen nodig die onderdeel zijn van het IZA. Ons ziekenhuis heeft afgelopen maanden gewerkt aan een plan voor de eerste fase van deze transformatie door een zogeheten snelle toetsaanvraag. Hierop is vanuit de zorgverzekeraars een positieve beoordeling gekomen.

Martijn Hendriks, lid raad van bestuur: ‘Wij zijn erg blij dat de zorgverzekeraars onze plannen voor de ontwikkelingen naar een hybride ziekenhuis positief beoordelen. Dit is een bevestiging dat we als ziekenhuis met de goede dingen bezig zijn.’

Het ziekenhuis is nu bezig met het opstellen van het volledige transformatieplan.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules