{}

Ziekenhuis Gelderse Vallei start met versturen digitale recepten

07 February 2020

Ziekenhuis Gelderse Vallei is samen met 41 apotheken in de regio gestart met het digitaal versturen en verwerken van recepten (e-recept). Hierdoor wordt de receptoverdracht sneller, makkelijker en veiliger.

De medisch specialist kan direct na een poliklinisch consult met één druk op de knop de e-recepten versturen naar de apotheek. Dat gaat sneller dan printen, een handtekening zetten en faxen of het papieren recept meegeven aan de patiënt. De apotheek kan de medicatie alvast klaarzetten, waardoor de wachttijden in de apotheken zullen afnemen. Een bijkomend voordeel is dat het dagelijks veel papier scheelt. Het e-recept is dus een duurzame oplossing. 

Het e-recept is ook veiliger omdat alle patiënt- en medicatiegegevens direct in het apotheeksysteem worden overgenomen. De kans op fouten is daardoor veel kleiner. Ook het risico op fraude neemt af omdat e-recepten via een beveiligde verbinding worden verstuurd en daardoor niet kunnen worden gekopieerd of aangepast.

Huisartsen in de regio werken al langer met het e-recept. Voor ziekenhuizen was dit tot voor kort niet mogelijk. Door het tekenen van een regionaal convenant is vastgelegd dat arts en apotheker het e-recept als volwaardig recept beschouwen. Hierdoor is het ziekenhuis een stap dichter bij de doelstellingen van het landelijke versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional (VIPP), waarbij digitale gegevensuitwisseling tussen professionals en patiënt wordt gestimuleerd.


Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules