{}

eZorgpad kinderwens

03 March 2022

Het eZorgpad kinderwens vrouw en eZorgpad kinderwens man is live! Het zorgpad is o.a. tot stand gekomen door de intensieve samenwerking met de patiënten.

Gynaecoloog Angelique van Dongen: ‘Wanneer je patiënten laten weten dat ze informatie beter begrijpen en thuis alles rustig kunnen doornemen: dat maakt mij heel blij en trots. Het is heel erg fijn dat we dit nu in de dagelijkse praktijk kunnen inzetten’.

Informatie afgestemd op zorgvraag man en vrouw

Alle informatie in het eZorgpad is afgestemd op de zorgvraag van de vrouw en partner. Angelique van Dongen: ‘Omdat bij een kinderwens zowel man als vrouw betrokken zijn, hebben zij beiden een eigen zorgpad. De informatie binnen de zorgpaden is verschillend en aangepast op het individu. Natuurlijk is het voor hen allebei mogelijk om bij de ander mee te lezen. Maar we hebben naast de vrouw ook oog voor de partner.

Er wordt informatie gegeven over de verschillende behandeltrajecten bij een kinderwens. Deze informatie wordt onder andere ondersteund met video’s en verwijzingen naar de website van de patiëntvereniging. Daarnaast is er ook informatie te vinden over alle bijkomende zaken rondom een kinderwens. In de praktijk zijn er veel vragen over voeding, psychosociale steun en het stoppen van een traject. In de eZorg krijgen patiënten ook hier meer informatie over.

Verwijzen beide partners bij fertiliteitsvragen

Bij de verwijzing infertiliteit/subfertiliteit in ZorgDomein moet niet alleen de vrouw maar ook de man worden verwezen, er zijn twee verwijzingen nodig. Voor beide verwijzingen (man en vrouw) gelden dezelfde criteria.

Nieuwsoverzicht
Suggesties?
Complementary Content Deferred Modules
${loading}
Deferred Modules