Voeding, bewegen en slaap

Wist u dat de kans groter is dat u gezond blijft en dat u sneller herstelt door gezond te eten en voldoende te bewegen en slapen?

Het belang van een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is heel belangrijk. Ook als u ziek bent of bent geweest. Een gezonde leefstijl helpt namelijk bij een sneller herstel. Ook vermindert het de kans op aandoeningen zoals overgewicht, botontkalking, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en zelfs depressies. Een gezond leefstijl betekent gezond eten, regelmatig bewegen, een goede nachtrust, niet roken en geen alcohol en drugs gebruiken.

Klik op één van onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over de onderwerpen voeding, bewegen, slaap, sport en reuk en smaakverlies.

Voedingsadvies
Voedingsadvies
Beweegadvies
Beweegadvies
Slaapadvies
Slaapadvies
Sportadvies
Sportadvies
Reuk- en smaakveranderingen
Reuk- en smaakveranderingen
covid-19-leefstijladviezen
Leefstijladviezen voor mensen met covid-19

Voedingsziekenhuis

Ziekenhuis Gelderse Vallei is hét voedingsziekenhuis van Nederland. Het belang van voeding en bewegen wordt binnen het ziekenhuis breed gedragen. Goede voeding en voldoende bewegen horen bij een optimale behandeling en hebben een positieve invloed op uw gezondheid. 

We beschikken over een uniek maaltijdservice systeem, waarbij u tijdens uw opname kunt eten wat u wilt, wanneer u wilt en met wie u wilt. Op sommige afdelingen lunchen patiënten samen aan tafel. En u kunt ook samen met uw bezoek eten. Samen eten stimuleert de eetlust. Lees meer op de webpagina Eten en drinken bij opname.

Bewegen bij opname

Tijdens uw opname hebben we aandacht voor bewegen. Onze verpleegkundigen en fysiotherapeuten ondersteunen u hierbij wanneer nodig. Lees meer op de webpagina Bewegen bij opname.

Gevoed met kennis

Onze website Gevoed met kennis biedt volop informatie over het screenen van ondervoeding, drinkvoeding, parenterale voeding, sondevoeding en sondes.

Wetenschappelijk onderzoek

Het ziekenhuis investeert ook in wetenschappelijk onderzoek naar voeding, sport en bewegen. Zo werken we nauw samen met de afdeling Humane voeding van de Wageningen Universiteit (Alliantie Voeding in de Zorg). Onze voedingsadviezen zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Onze voedingsadviezen zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Soms vragen we patiënten of zij mee willen werken aan onderzoek. Lees er meer over op onze webpagina wetenschappelijk onderzoek.