Voeding, bewegen en slaap

Wist u dat de kans groter is dat u gezond blijft en dat u sneller herstelt door gezond te eten en voldoende te bewegen en slapen? In Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn voeding, bewegen en slaap daarom de bouwstenen van onze zorg. En de bouwstenen voor uw gezondheid.

Goede voeding, bewegen en slapen zijn belangrijk voor uw herstel

Een gezonde leefstijl betekent gezond eten, regelmatig bewegen, een goede nachtrust, niet roken en geen alcohol en drugs gebruiken. Een gezonde leefstijl is heel belangrijk voor uw herstel. Maar ook als u ziek bent of bent geweest. Een gezonde leefstijl helpt namelijk bij een sneller herstel. Ook vermindert het de kans op aandoeningen zoals:

Hulp bij verandering van leefstijl

Wilt u werken aan uw leefstijl en heeft u daar hulp bij nodig? In Ziekenhuis Gelderse Vallei hebben we een Leefstijlloket en een Stoppen-Met-Roken-consulent waar u terecht kunt. Voor kinderen t/m 11 jaar is er het programma 'Aan Tafel!', voor kinderen vanaf 12 jaar het programma 'Toppers' en zijn we bezig met de ontwikkeling van Be-My-Coach. Klik op de tegel voor meer informatie. 

Leefstijlloket van Sports Valley / Ziekenhuis Gelderse Vallei
Leefstijlloket
Stoppen-Met-Roken-consulent van Ziekenhuis Gelderse Vallei
Stoppen-Met-Roken-consulent
Aan Tafel!
Aan Tafel!

Meer informatie over voeding, bewegen en slaap

Wilt u meer informatie lezen over voeding, bewegen, slaap, sport en reuk  en smaakverlies? Klikt dan op één van onderstaande tegels.

Voedingsadvies
Voedingsadvies
Beweegadvies
Beweegadvies
Slaapadvies
Slaapadvies
Sportadvies
Sportadvies
Reuk- en smaakveranderingen
Reuk- en smaakveranderingen
covid-19-leefstijladviezen
Leefstijladviezen voor mensen met covid-19

Ziekenhuis voor voeding, bewegen en slaap

Goede voeding en voldoende bewegen en slapen horen bij een optimale behandeling en hebben een positieve invloed op uw gezondheid. Lees hieronder meer over hoe voeding, bewegen en slaap wordt toegepast in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei hebben we een uniek maaltijdservice systeem. Tijdens uw opname kunt u eten wat u wilt en wanneer u wilt. U kunt ook samen met uw bezoek eten. Op sommige afdelingen lunchen patiënten samen aan tafel. Want samen eten stimuleert de eetlust: zien eten doet eten.

Lees hierover meer op de pagina Eten en drinken in het ziekenhuis.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei vinden we het belangrijk dat u tijdens uw opname beweegt. Door te bewegen blijft uw conditie beter op niveau, blijven de spieren sterk én gaat uw herstel sneller. Onze verpleegkundigen en fysiotherapeuten ondersteunen u bij het bewegen als dit nodig is.

Lees hierover meer op de pagina Bewegen in het ziekenhuis.

Onze website Gevoed met kennis biedt volop informatie over het onderzoeken van ondervoeding, drinkvoeding, parenterale voeding, sondevoeding en sondes.

We hebben veel aandacht voor opleiding, onderwijs en medisch-wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voeding, bewegen en slaap. Dit is van groot belang voor het verbeteren en vernieuwen van de zorg voor patiënten. We werken daarin intensief samen met onder andere Wageningen University en Research en de Alliantie Voeding in de Zorg. Alle kennis en hulpmiddelen die we ontwikkelen op het gebied van voeding, bewegen en slaap passen we toe in onze zorg.

Onze voedingsadviezen zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Soms vragen we patiënten of zij mee willen werken aan onderzoek.

Lees er meer over op onze pagina wetenschappelijk onderzoek.