Voeding en bewegen

Voeding en bewegen zijn bouwstenen van onze zorg. Onze patiënten merken dat door een uitstekende maaltijdservice en een goed advies, gebaseerd op de nieuwste inzichten uit (eigen) wetenschappelijk onderzoek. Wist u dat patiënten sneller genezen door gezond eten en voldoende beweging?

Het belang van een gezonde leefstijl

Met een gezonde leefstijl vermindert de kans op vervelende aandoeningen zoals overgewicht, botontkalking, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en zelfs depressies. Het is dus heel belangrijk om gezond te leven. Dat betekent: regelmatig bewegen, eten volgens de Schijf van Vijf, niet roken en geen alcohol en drugs gebruiken.

Wetenschappelijk onderzoek

We doen wetenschappelijk onderzoek in ons ziekenhuis. Ook op het gebied van voeding, sport en bewegen doen we veel onderzoek. Dit is vaak in samenwerking met Wageningen University & Research. Onze expertise, met als focus voeding, (top)sport en bewegen, blijven we uitbouwen. Zowel door middel van het doen van wetenschappelijk onderzoek als door het toepassen van de opgedane kennis in diagnostiek en behandeling. 

Infotheek over een gezonde leefstijl

In de centrale hal van het ziekenhuis vindt u de infotheek. Na binnenkomst vindt u de infotheek aan de linkerkant. Hier geven wij veel informatie over voeding en bewegen. De thema's wisselen periodiek.

Overzicht van voeding en bewegen