Voedingsziekenhuis

Ziekenhuis Gelderse Vallei is hét voedingsziekenhuis van Nederland. Wij zorgen ervoor dat elke patiënt de juiste voeding krijgt in de juiste hoeveelheid en op de juiste tijd.

Goede voeding hoort bij een optimale behandeling. Want goede voeding heeft een positieve invloed op uw gezondheid.

Waarom een voedingsziekenhuis?

In ziekenhuizen is veel te winnen met goede voeding. Ongeveer 1 op de 5 patiënten in Nederland is ondervoed. Dit hoeft niet te betekenen dat iemand te mager is. Ook mensen met een goed gewicht of overgewicht kunnen ondervoed zijn. Zij krijgen dan niet genoeg gezonde voedingsstoffen binnen, zoals eiwitten en vitaminen. Ondervoede patiënten liggen vaak langer in het ziekenhuis voordat ze sterk genoeg zijn om een operatie aan te kunnen. Ook herstellen ze langzamer. Er is een groter risico dat een behandeling niet aanslaat. En er zijn vaker complicaties. Dit is vooral gevaarlijk voor kwetsbare ouderen, mensen die chronisch ziek zijn of mensen die een zware operatie krijgen.

Voedingsziekenhuis Gelderse Vallei

Als u ziek bent of geopereerd moet worden, heeft het lichaam meer voedingsstoffen nodig voor herstel. Het is dan extra belangrijk om goed te eten. Wat merkt u hiervan in het voedingsziekenhuis?

  • Patiënten kunnen zelf kiezen wat en wanneer zij eten met ons unieke maaltijdservice At Your Request. Hierdoor eten patiënten meer en beter.
  • Op sommige afdelingen lunchen patiënten samen aan tafel. Samen eten stimuleert de eetlust.
  • Er is extra aandacht voor de voeding van patiënten die geopereerd moeten worden.
  • Onze voedingsadviezen zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.
  • We vragen patiënten soms of zij willen meedoen aan voedingsonderzoek.