Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

We doen wetenschappelijk onderzoek in ons ziekenhuis. Ook op het gebied van voeding, sport en bewegen doen we veel onderzoek. Dit is vaak in samenwerking met Wageningen University & Research. Onze expertise, met als focus voeding, (top)sport en bewegen, blijven we uitbouwen. Zowel door middel van het doen van wetenschappelijk onderzoek als door het toepassen van de opgedane kennis in diagnostiek en behandeling.

Voedingsonderzoek: Alliantie Voeding in de zorg

Wij werken samen met de afdeling Humane voeding van Wageningen Universiteit. Onze samenwerking heet Alliantie Voeding in de Zorg. We doen wetenschappelijk onderzoek naar voeding, ziekte en gezondheid. Samen met zorg- en kennisinstellingen, regionale overheden en het bedrijfsleven zetten we ons in voor een betere gezondheid van patiënten thuis, in het ziekenhuis en in verpleeghuizen. Misschien vragen we ook u om mee te doen aan een onderzoek. Uw antwoorden helpen ons enorm, maar u bent niet verplicht om mee te doen. U hoeft alleen mee te doen als u dat wilt.

Eat2Move

De manier waarop een patiënt herstelt, lijkt erg op die van een (top)sporter. Topcentrum Eat2Move gaat over het belang van voeding en bewegen voor de conditie van mensen. Het topcentrum onderzoekt hoe optimale voeding de prestatie en herstel in (top)sport en zorg bevordert. Het centrum werkt met bedrijven aan innovatieve diensten en producten. Ook Ziekenhuis Gelderse Vallei is samenwerkingspartner in Eat2Move. Samen onderzoeken wij bijvoorbeeld hoe voeding helpt bij het herstel van patiënten.

Meer informatie

Meer informatie over wetenschappelijk onderzoek in Ziekenhuis Gelderse Vallei.