AIOS

De afdeling interne geneeskunde van ons ziekenhuis biedt een uitstekende mogelijkheid om de vooropleiding Interne geneeskunde te doen als dit nodig is voor een specialistische vervolgopleiding.

Wat heeft interne geneeskunde te bieden

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Academisch Ziekenhuis, waar patiënten een zeer specialistische behandeling krijgen, worden binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei alle interne aandoeningen behandeld. De stafleden zijn algemeen internist met elk een specifiek aandachtsgebied. Ze stellen zich dus niet op als superspecialist die niet meer buiten zijn eigen specialisatie kijkt. Wel zijn alle internisten opgeleid en geregistreerd in een aandachtsgebied.

Onze leeromgeving

Op de interne afdelingen heerst een zeer veilig leerklimaat. De stafleden en assistenten gaan op prettige wijze met elkaar om en de lijnen zijn kort. Er zijn meerdere dagelijkse opleidingsmomenten en de opleiding wordt gegeven volgens moderne technieken.
Er wordt gebruik gemaakt van het Interne portfolio (regio Utrecht) of van het portfolio van de AIOS zelf. Er wordt veel feedback gegeven en de gesprekken met de opleider vinden ten minste in de wettelijk vereiste frequentie plaats met het portfolio als leidraad.

Stagemogelijkheden

Afhankelijk van de individuele wensen en de specifieke eisen die specialismen aan de interne vooropleiding stellen, wordt voor elke AIOS ‘op maat’ het stagerooster gemaakt.
De volgende stages zijn MSRC goedgekeurd en kunnen wij de AIOS bieden:

  • Algemeen interne zaal
  • Polikliniek
  • Consulten
  • Intensive care
  • Cardiologie
  • Longziekten

Contact

Geïnteresseerd in een stage binnen Interne Geneeskunde van Ziekenhuis Gelderse Vallei?
Neem dan contact op met werving en selectie.