ANIOS

Ook wanneer een ANIOS (nog) niet in opleiding is, is het mogelijk om binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei te komen werken. Regelmatig zijn er vacatures voor ANIOS. Zo’n functie levert veel ervaring op wat een verdere loopbaan uiteraard ten goede komt.

Richting kiezen

Veel van de ANIOS die werkzaam zijn binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei komen zonder werkervaring uit de co-schappen binnen. Zij hebben nog niet besloten welke richting ze verder willen inslaan. De functie als arts-assistent op een interne afdeling geeft een goede kijk op de werkzaamheden in een ziekenhuisomgeving. De ANIOS merken zelf in de loop van de tijd of een verder klinische loopbaan een goede keuze is of niet.

Ook met ex-arts-assistenten (die uiteindelijk gekozen hebben voor een opleiding tot huisarts) hebben wij nog regelmatig contact. We horen dan vaak dat zij de ANIOS-tijd ontzettend nuttig hebben gevonden.

Werkperiode

De werkzaamheden van een ANIOS worden verricht op alle interne afdelingen, cardiologie en longziekten. De moeilijkheidsgraad van de interne geneeskunde zorgt ervoor dat er veel te leren valt.

Ziekenhuis Gelderse Vallei gaat er daarom vanuit dat de ANIOS langere tijd bij ons komt werken, namelijk voor een periode van 9 tot 12 maanden. Bij de begeleiding, de werkverdeling en het onderwijs wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de ANIOS en de AIOS. Ook de ANIOS worden gestimuleerd tot het schrijven van artikelen en het doen van onderzoek.
Indien gewenst kan een ANIOS-schap Intern gecombineerd worden met een ANIOS-schap Intensive care.

Opleidingsplek

Een ANIOS die specialist wil worden moet naar een regionale opleidingsplek solliciteren. Onze afdeling Interne maakt deel uit van het cluster Utrecht. De ervaring leert dat een ANIOS-plek een goede opstap kan zijn naar een sollicitatie. Het merendeel van onze ANIOS die gesolliciteerd hebben naar een opleidingsplek heeft deze ook gekregen. Zeker is dit echter niet.

Contact informatie

  • Geïnteresseerd in een persoonlijk verhaal van een ANIOS werkzaam in Ziekenhuis Gelderse Vallei? Klik hier voor een persoonlijk verhaal
  • Het is ook mogelijk om met een willekeurige ANIOS werkzaam binnen ons ziekenhuis ervaringen uit te wisselen. Bel tijdens kantooruren met het secretariaat Interne Geneeskunde en vraag om doorverbonden te worden met een van de assistenten niet-in-opleiding. Telefoonnummer (0318-435478)
  • Voor algemene informatie kan contact opgenomen worden met werving en selectie. Telefoonnummer (0318) 89 1300
  • Bekijk de vacatures