Ervaring arts-assistent interne geneeskunde

Linda Schreur (28 jaar) woont in Nijmegen en werkt nu anderhalf jaar in Ziekenhuis Gelderse Vallei op de afdeling ‘interne geneeskunde’. Ze is in vooropleiding tot klinisch geriater. Na haar opleiding tot basisarts heeft ze als ANIOS en later als AIOS op de afdeling geriatrie in het UMC St. Radboud gewerkt .

Waarom koos je voor ons ziekenhuis?

Voor mijn opleiding tot geriater wilde ik graag stage lopen in een algemeen ziekenhuis vanwege een breed aanbod van interne aandoeningen. In een academisch ziekenhuis is het aanbod veel meer specialistisch. Op zoek naar een goede stage plek heb ik ook gekeken naar een ziekenhuis waar goed onderwijs wordt gegeven. Daarbij wilde ik een plek waar je goed wordt begeleid en waar de sfeer veilig en prettig is. Natuurlijk speelt bij de keuze voor een ziekenhuis de reistijd ook een rol. Ede is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe vind je het onderwijs in Ziekenhuis Gelderse Vallei?

Er zijn dagelijks onderwijsmomenten.’s Ochtends na de overdracht is er een radiologiebespreking, gevolgd door de ene keer een PA-bespreking, dan weer een referaat of een probleembespreking. Bij deze besprekingen zijn vrijwel alle assistenten aanwezig. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is er ook ’s middags onderwijs. De Vereniging van Arts-assistenten in de Gelderse Vallei (VAAGV) verzorgt daarnaast nog specialisme overstijgend onderwijs.

Hoe ervaar je de begeleiding en supervisie?

Jonge assistenten worden zorgvuldig en goed ingewerkt. Daarbij werk je in de avonddiensten samen met twee arts-assistenten, wat erg prettig is. Er is laagdrempelig contact met de specialisten. De feedback wordt op een zorgvuldige manier gegeven. Ik voel me echt veilig op mijn werkplek. De werkdruk is redelijk hoog maar je leert onder begeleiding wel prioriteiten stellen. Daarnaast kun je veel ‘op maat’ regelen. Ik wilde me bijvoorbeeld wat meer verdiepen in cardiologie en dat is met een extra stage gerealiseerd.

Wat heb je in de toekomst aan je deze werkervaring?

Ik heb nu ruime ervaring met algemene interne aandoeningen. Omdat ik er ook een extra stage aanvast heb geplakt heb ik ook ervaring met veelvoorkomende cardiale problematiek. Dat is voor mij als aankomend geriater enorm belangrijk.

Zou je interne geneeskunde aan arts-assistenten aanraden?

Om je te oriënteren op de interne geneeskunde is dit een leuke werkplek. Maar ook voor aankomende huisartsen, verpleeghuisartsen of andere beschouwende specialismen kan dit een goed begin zijn van de carrière. Mocht je al wel weten welke richting je uit wilt, dan valt er bij de vakgroep interne van Ziekenhuis Gelderse Vallei veel te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld extra Intensive Care stage doen. Verder is de sfeer erg prettig. Ik ben bijvoorbeeld net terug van een skiweekend met collega’s en internisten. Dat was ontzettend leuk.

Meer weten? Ga naar de informatie voor arts-assistenten.