Opleiding verpleegkundige HBO

De overstap van voltijd/deeltijd naar duaal. Bij deze opleidingsvariant werken wij samen met de Christelijke Hogeschool te Ede (CHE). Je volgt eerst twee jaar de voltijd of deeltijd HBO-opleiding. Na het afronden van het tweede leerjaar kun je overstappen naar de leren werken variant (HBO-duaal). Aan de overstap gaat een sollicitatieprocedure vooraf. De opleiding start een maal per jaar in september.

Algemene brochure verpleegkundige opleiding

Start opleiding

De opleiding start jaarlijks in september

Duur van de opleiding

2 jaar

Vooropleidingseisen

De eerste twee jaar HBO-V met voldoende studieresultaten afgesloten. Bij indiensttreding minimaal de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Competenties

  • zelfstandig kunnen leren en werken
  • reflectievermogen 
  • goed met mensen kunnen omgaan 
  • in teamverband kunnen werken 
  • verantwoordelijkheid kunnen dragen 
  • creatief problemen kunnen oplossen

Inhoud van de opleiding

Theorie 
 Deze wordt verzorgd door de CHE. Hoofdbestanddelen: pathologie, anatomie, fysiologie, organiseren en plannen van zorg, verpleegtechnische handelingen. Daarnaast werk je in het kader van het zelfstandig plannen en werken aan de diverse opdrachten op school en in de praktijk.

Praktijk
 Het praktische deel van de opleiding volg je in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Gedurende de opleiding werk je op verschillende afdelingen. 'Een verpleegkundige wast alleen maar billen en geeft eten aan patiënten’, is een uitspraak die je vaak hoort. Maar dat is zeker niet waar! Andere verpleegkundige taken zijn het verzorgen van wonden, observaties en rapporteren. Daarnaast word je opgeleid tot het doen van verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van sondes of katheters, injecteren en infusen aanleggen. Maar ook mentale zorg is erg belangrijk. Tijd nemen voor een patiënt, een luisterend oor bieden, patiënten het gevoel geven dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen. Alleen luisteren doet al wonderen!

Wij bieden

Bij aanvang ontvang je een leer- arbeidsovereenkomst van 32 uur. Dit is inclusief schooldagen conform de CAO-ziekenhuiswezen. Het ziekenhuis betaalt het wettelijk collegegeld en de benodigde boeken (deze zijn in bruikleen). Je ontvangt salaris conform CAO-ziekenhuiswezen.

Studiebelasting (eigen tijd)

10-20 uur zelfstudie per week.

Salaris

Je ontvangt salaris conform de CAO-ziekenhuiswezen.

Erkenning

Na diplomering BIG-geregistreerd.

Opleidingsinstituut

Christelijke Hogeschool Ede

Solliciteren

Medio januari/februari kun je op deze opleidingsplaats solliciteren. De vacaturetekst komt dan op de website te staan. De opleiding start in september. Als er geen vacature op de website staat, is er geen mogelijkheid om te solliciteren.

Verdere informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Els Kooij (coördinator initiële opleidingen). E-mail: KooijE@zgv.nl.