Opleiding verpleegkundige HBO

Van MBO naar HBO: bij deze opleidingsvariant werken wij samen met de Christelijke Hogeschool te Ede (CHE). Je hebt een MBO-diploma en je wil de HBO-verpleegkunde opleiding doen. Aan de overstap gaat een sollicitatieprocedure vooraf. De opleiding start een maal per jaar in september.

Start opleiding

De opleiding start 2 keer per jaar: februari en september. Dit is afhankelijk van het aantal vacatures

Duur van de opleiding

Tussen 2,5 en 3 jaar

Vooropleidingseisen

MBO-verpleegkundig diploma gehaald

Competenties

  • zelfstandig kunnen leren en werken
  • reflectievermogen
  • goed met mensen kunnen omgaan
  • in teamverband kunnen werken
  • verantwoordelijkheid kunnen dragen
  • creatief problemen kunnen oplossen

Inhoud van de opleiding

Theorie

Deze wordt verzorgd door de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Hoofdbestanddelen: pathologie, anatomie, fysiologie, organiseren en plannen van zorg, verpleegtechnische handelingen. Daarnaast werk je in het kader van het zelfstandig plannen en werken aan de diverse opdrachten op school en in de praktijk. De CHE werkt met onderwijs welke is opgebouwd uit modules. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Christelijke Hogeschool Ede

Praktijk

Het praktische deel van de opleiding volg je in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Gedurende de opleiding werk je op verschillende afdelingen. 'Een verpleegkundige wast alleen maar billen en geeft eten aan patiënten’, is een uitspraak die je vaak hoort. Maar dat is zeker niet waar! Andere verpleegkundige taken zijn het verzorgen van wonden, observaties en rapporteren. Daarnaast word je opgeleid tot het doen van verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van sondes of katheters, injecteren en infusen aanleggen. Maar ook mentale zorg is erg belangrijk. Tijd nemen voor een patiënt, een luisterend oor bieden, patiënten het gevoel geven dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen. Alleen luisteren doet al wonderen.

Wij bieden

Bij aanvang ontvang je een leer- arbeidsovereenkomst van 32 uur. Dit is inclusief schooldagen conform de CAO-ziekenhuiswezen. Het ziekenhuis betaalt het wettelijk collegegeld en de benodigde boeken (deze zijn in bruikleen). Je ontvangt salaris conform CAO-ziekenhuiswezen.

Studiebelasting (eigen tijd)

10-20 uur zelfstudie per week

Salaris

Je ontvangt salaris conform de CAO-ziekenhuiswezen

Erkenning

Na diplomering BIG-geregistreerd.

Opleidingsinstituut

CHE Ede

Solliciteren

Medio januari/februari en oktober/ november kun je op deze opleidingsplaats solliciteren, afhankelijk van de hoeveelheid vacatures die wij op dat moment hebben. De vacaturetekst komt dan op de website te staan. De opleiding start in februari en september. Als er geen vacature op de website staat, is er geen mogelijkheid om te solliciteren.

Verdere informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Els Kooij (opleidingsadviseur), E-mail: KooijE@zgv.nl.